Can't play videos because you deactivated third party cookies
@llorenc-herrera
Pro photographer in Reus, Tarragona, Spain

Gaudí i la Natura

Gaudí i la Natura és una mostra fotogràfica organitzada per la Fototeca Municipal de Reus amb motiu del 150è aniversari del naixement del genial arquitecte reusenc Antoni Gaudí; forma part de la programació d'activitats que l'Oficina Reus Gaudí 2002 ha organitzat des de l'Ajuntament de Reus per commemorar aquest esdeveniment.

L'exposició mostra una cinquantena d'imatges que formen part del fons de la Fototeca Municipal de Reus i que provenen de diversos treballs de recerca que ha dut a terme l'Agrupació Fotogràfica de Reus (AFR), així com de les diferents edicions dels Premis Ciutat de Reus de Fotografía que convoca l'IMAC amb la col·laboració de l'AFR.

La idea al voltant de la qual va néixer l'exposició va ser mostrar la inspiració de l'arquitecte en les formes naturals del seu entorn més proper en els processos creatius de les seves obres.

A través de l'observació de les diferents imatges de la Carpeta sobre Gaudí, editada per l'AFR l'any 1999, apareixen tota una sèrie de paral·lelismes amb les col·leccions d'imatges de natura i paisatges del fons de la Fototeca Municipal; això va fer que s'iniciés una recerca exhaustiva per tal d'intentar trobar altres coincidències i similituds. A partir d'aquí, el treball era cada cop més apassionant, sobretoto a mesura que les mateixes paraules de Gaudí confirmaven aquesta estreta relació entre les seves obres i les formes de la natura i els paisatges del seu entorn.

Producció:
Ajuntament de Reus. Fototeca Municipal, amb la col·laboració de l'Agrupació Fotogràfica de Reus.

Autors de les fotografies:
Llorenç Herrer Altés
Josep Massó Vidal
Manel Cuadrada Gibert
Pedro Olaya Ruano
Juan Miguel Alba Molina

Comissariat:
Coia Domingo

We use cookies respectfully